You are here

Відпочинок у Карпатах на двох та особливості гірської відпустки

    Відпочинок у Карпатах на двох

    Непросто знайти в Україні місце, яке б хоч трохи нагадувало гарні та кришталево чисті Карпати. Якщо ви бажаєте довгоочікуваної відпустки, яка не просто добре запам'ятається на весь наступний рік, а й здійсниться з неймовірною користю для здоров'я, тоді неповторні Карпати – те, що вам потрібне. Будь то відпочинок у Карпатах на двох або інший варіант відновлення після трудового року.

    Відпочивати у Карпатах можливо пасивно чи активно. Цим і відомий цей чудовий у своїй природі регіон. У той же час, в Карпатах можна неймовірно насолоджуватися відпочинком цілий рік, тому що там завжди є що побачити і куди піти.

    Зелені Карпати – радість для кожного

    Влітку в Карпатах неодмінно є чим зайнятися, оскільки швидкоплинні річки надають охолодження в холодну температуру на вулиці, а ліси дарують не тільки прекрасні та неймовірні види, але й різноманітність грибів. Якщо такого роду відпочинок не створений для вас, тоді варто взяти рюкзак з наметом і вперед до краси місцевих гір, здатних вразити своїми пейзажами навіть особливо прискіпливого туриста.

    Карпати взимку – чудовий спосіб насолодитися затишним відпочинком

    Можна кататися весь день білими схилами або ж досліджувати місцевості в піших походах. Увечері піти в одне з кафе, де доступна традиційна західна кухня – незамінна частина відпочинку. Гірськолижний сезон триває тут цілих п'ять місяців – з листопада до березня.

    Давайте оглянемо поширені недоліки морського відпочинку, порівняно з аналогом у горах:

    1. Традиційний морський відпочинок досить часто виступає порівняно дорогим, бажаючи кращого про сервіс на місці.
    2. Плавання в брудній воді не приносить радості від відпочинку, а це досить часта проблема пляжів.
    3. Порівняно чисті пляжі, де все так, як має бути, як правило, платні.
    4. Місцеві продукти часто стоять за необгрунтованими цінами.
    5. Проблема не зовсім адекватних сусідів на пляжі, неосяжне кохання яких до алкогольних напоїв не дає нормально відпочити іншим.
    6. Спекотне сонце не завжди однаково йде на користь здоров'ю.
    7. Відпочинок на морському узбережжі – як правило, загоряння на сонці, періодичне купання, більше нічого.

    Немає сумніву, що у відпочинку в гірських районах України існують свої мінуси, але їм і поряд не стояти з тими, що існують у морському аналогу. Практично абсолютна відсутність великих підприємств у Карпатах дозволяє зберігати місцеву екологію на незмінно високому рівні, що сприятливо позначається на здоров'ї відпочиваючих. До того ж, практика показує, що цінова політика відпочинку в Карпатських горах часто є набагато лояльнішою, ніж на українських морських курортах. А інфраструктура та комфорт в основних Карпатських курортах вже наближається до світових стандартів.

    Стаття предоставлена ресурсом: https://koruna.ua/

     

    comments